Can Casas vol ser un espai de trobada obert a tothom! La biblioteca organitza mensualment tallers i xerrades com a espai de lleure, aprenentatge i formació per assumir reptes quotidians, ampliar coneixements de temes d’actualitat o bé estimular la creativitat. Durant tot l’any la biblioteca també organitza i acull exposicions de producció externa que poden ser d’interès per als usuaris i la ciutadania. En ocasions es fa coincidir la temàtica amb festivitats del calendari, o bé amb col·laboracions amb entitats km 0 del municipi.
Més digitals és un programa de la Generalitat per formar la ciutadania i acompanyar-la en l'ús segur i responsable d'Internet i dels dispositius mòbils.
En què consisteix?
A Can Casas oferim l'espai per impartir aquests cursos.
És per a tu aquest curs?
Respon aquest qüestionari que només et portarà un minut: FER EL TEST
Per a més informació, truca al 012 o informa-te'n a mesdigitals.gencat.cat
El club de lectura feminista va començar fa 6 temporades i s'ha consolidat com un grup de lectores honestes que comparteixen llibres, experiències, coneixement i mirada crítica entorn les lectures, la societat actual, la història contemporània, la ficció i el feminisme. Un grup heterogeni on totes les opinions son vàlides i que s'ha convertit en un espai d'intercanvi i alegria.
Marina Martori n'és la conductora. És escriptora i gestora cultural. Ha publicat 13 novel·les entre les que destaquen Nit americana, Una casa lluny del mar, Blau turquesa o Dones salvatges, contes per infants, articles i llibre monogràfics. És la directora del Teatre Auditori i de l'Espai d'Art de Llinars del Vallès. Escriure la fa molt feliç, però llegir encara més.
Condueix diferents clubs de lectura (en la seva majoria de temàtica feminista) i fa tallers de teatre i escriptura.
@marina_martori
Per garantir la continuïtat al club s'ha d'assistir a més del 50 % de les sessions
Apassionats pel teatre, aquest projecte és un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Cada sessió de debat està dedicada a un text de la programació del TNC durant la temporada de tardor a primavera i una persona actua de dinamitzadora de l’activitat i condueix el diàleg que permet aprofundir en alguns dels aspectes més rellevants de les obres.
@elenacodogomez és llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. En teatre ha treballat com actriu de la mà de directors com Oriol Broggi, Marc Hervàs o Hadi Kurich. Encara que la seva trajectòria artística transcorre majoritàriament amb la seva companyia Maia Teatre i Enclaudeclown des de la que desenvolupa els seus projectes com a creadora, narradora i actriu.
El seu interès creixent en el camp de l’audiovisual s’inicia amb la participació en el laboratori d’actors de Joanfrank Charansonnet amb qui sorgeix una estreta col·laboració professional en rodatges com Doctrina (2015) Pàtria (2016), Terra de telers (2020) i El cas Àngelus, la fascinació de Dalí (2022, pendent d’estrena) en el que també col·labora com ajudant de direcció.
Per garantir la continuïtat al club s'ha d'assistir a més del 50 % de les sessions
Amants de la lectura que voleu compartir els vostres comentaris amb altres lectors. La dinàmica d'aquest club consisteix en la lectura prèvia de la novel·la i a la trobada mensual, dinamitzada pel conductor, s’aprofundeix en els detalls del llibre. Les novel·les són en llengua catalana i castellana, i abarquen des d’autors locals, comarcals, nacionals, internacionals i de literatura moderna i contemporània.
Yaiza Berrocal Guevara (Llinars del Vallès, 1991) és guionista, dramaturga i escriptora. Com a guionista, signa el llargmetratge d’animació Papallones Negres —Premi Goya, Premi Gaudí i Premi Forqué a la Millor Pel·lícula d’Animació— dirigit pel tinerfeny David Baute. També ha treballat en ficció televisiva com a guionista de la sèrie Hospital Valle Norte, produïda per RTVE. El seu guió Estación de servicio va ser seleccionat en el programa Acció Curts de Dones Visuals vinculat al festival de cinema L'Alternativa.
Com a dramaturga, la seva obra La cadena del fred va rebre el Premi Nacional Calderón de la Barca 2020 i s’ha estrenat a la Sala Beckett, a Barcelona, el 2025, i en lectura dramatitzada al Centro Dramático Nacional, el 2022. És autora d’obres teatrals com Intenta viure sense mi (Sala Beckett 2025), Ni temeré les feres (Ajuda Carlota Soldevila del Teatre Lliure 2021) o Flesh Market (Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2022).
La seva novel·la Curling (H O Editores, 2022) serà publicada en anglès per MTO Press el 2025. Ha estat seleccionada en programes, beques i laboratoris com l’ETC Academy per a joves talents teatrals del Festival d’Avinyó; la Beca Montserrat Roig d’escriptura, la Beca de Residència d’Escriptura UNESCO a Eslovènia, o la beca de residència per a joves artistes de la Fundació Antonio Gala.
Per garantir la continuïtat al club s'ha d'assistir a més del 50 % de les sessions
Lectura en veu alta en català per a castellanoparlants i nouvinguts.
Llegirem llibres de lectura fàcil.
Grup de conversa en anglès nivell intermig-avançat.